4 Saveta Za Nošenje Potpetica Bez Bola

Svečanosti kao što su venčanja, svadbe, mature, rođendani, godišnjice koje su praćenje većim veseljima i događajima,
na neki način zahtevaju ili da kažemo nameću poseban tip odevanja ili elegancije.

Za žensku populaciju je to često haljina ili komplet suknja sa bluzom, ili pantalone uz košulju i sako itd.
Sa sobom svi ovi odevni predeti i kombinacije najčešće neizostavno nose prateću obuću, a to su cipele ili sandale sa visokim potpeticama.

Većina žena zna koliko slavlje koje traje duže sati na nogama koje su na visokim potpeticama ume da bude bolno…
Zato samo spremile 4 saveta kako nositi potpetice bez bola.

1. Udobnost je Mnogo Važnija Nego Moda

Pre svega o ovome treba da razmislite. Šta je po vama važnije? Najbolje je kada pronađete cipele na štiklu koje su i moderne i udobne. To je onda pun pogodak.
Međutim to nije često slučaj. Naša preporuka je da odaberete onu vrstu štikle koje inače nosite. Proslave svakako nisu preporuka za isprobavanje novih štikli koje su 10 ili 12 cm visoke. Pri odabiru poslušajte sebe. U čemu ćete više uživati? U tome što imate moderne veličanstvene štikle ili ćete igrati satima i osećati se fenomenalno u cipelama koje su vam veoma ugodne?

2. Upoznajte Svoj Stil Stopala

Ukoliko ste od onih srećnica čije je stopalo izuzetno proporcionalno, onda zaista ne morate mnogo da brinete. Međutim ukoliko imate uže gležnjeve ili šira stopala, savetujemo vam otvoreniji tip sandala koji će istom omogućiti veću prilagodljivost.

3. Razgazite Svoje Cipele

Naš savet je da svakako par dana pre svečanosti na kojoj ćete obuti potpetice, hodate par dana u njima kako bi se stopalo naviklo a i cipele prilagodile vašem hodu.
Predlažemo nošenje 30-60min dnevno barem po kući. Ako vas stopala bole posle par sati možda je pravi trenutak da razmislite o drugom paru.

 

4. Uvek Pripremite Nešto za Preobuku

Ako zaista ne možete pronaći udobe štikle ili jednostavno obožavate modne trendove uprkos neugodnosti, predlog je da ponesete nešto ugodno i ravno za preobuku. Ako je haljina dugačka ono što preobujete neće se ni videti. Ukoliko pak nosite kratku haljinu i vidi se šta ste obuli, predlažemo da to budu neke baletanke ili elegantnije papuče u kojima će vam ostatak proslave biti ugodono i prijatno.