Kako odabrati pravi model za svoju figuru?

Oduvek ste se pitale kako odabrati pravu haljinu za svoju figuru.
Evo par saveta.

Da biste se osećali lepo i prijatno u svojoj odeći, važno je da se fokusirate na pozitivne stvari kod sebe. Većina žena usmerava pažnju na ono što im smeta vezano za njihov izgled.

Postoje dva mita vezana za naša tela po Dr Parker-u, koji kaže da: „Da ne postoji savršena veličina, niti da postoji savršeno telo. Iako nam ovo nije iznenađujuće, on navodi da žena često uživa u ljubavi, iako nije u ljubavi sa svojim telom. Ključ za ovu situaciju jeste da zavolite svoje telo takvo kakvo jeste i da naučite da se obučete u skladu sa svojom figurom, jer kilogrami se menjaju, ali građa nam je određena.

Ukoliko ste jabučastog oblika sa uskim strukom trebale bi dati naglasak torzu a skrenuti pažnju sa struka.  Izbegavajte tanke kaiševe u predelu struka, bolje birajte one koji stoje odmah ispod grudi, ili nosite haljine sa visokim pojasom i koje imaju  V kao i čamac izrez. Idealno je da nosite ravne haljine i da ističete noge sa kraćim haljinama i suknjama. Za ovaj tip se savetuje da treba naglasiti noge, kukove i ruke.

Za žene kruškastog oblika (najčešći oblik figure) haljina ne bi trebalo da bude kraća od 3-4 cm iznad kolena. Naročito ako je balonastog oblika i pritom još kraća, recimo do pola butina, činiće vas još kruškastijom. Birajte haljine „A“ oblika.  Znaćete da ste ovaj tip ako uvek nosite različite veličine, recimo majica i pantalona. Birajte haljine koje naglašavaju vaša ramena ili kod onih otvorenijih stavite ešarpu-maramu. Takođe za vas su najbolje haljine koje se blago šire od struka.
Za kruška tip se takođe savetuje da treba naglasiti lice, vrat, grudi i ruke.

Žene koji imaju oblik peščanog sata treba da naglase ramena, grudi i struk. Savet je da nosite „pencil“ oblik suknji i haljina.

Za pravouganu figuru važno je da krojem odeće naglasi (i vizuelno dočara) neki od atributa ženstvenosti. Takođe birajte haljine sa naglašenim pojasevima, tako da ističete struk kao i one koje imaju okrugli izrez i zatvorenije su u gornjem delu.

Zapamtite najvažnije od svega je da volite svoje telo.